*

Jonna Purojärvi Tunteella järjen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Rehellisyys

Pampaspojkarna ja muu Suomi

Olen viettänyt useita viikonloppua erilaisissa tilaisuuksissa myymässä kirjojani. Koska olen päätoiminen Vakuutusyhtiö Ilmarisen mannekiini, niin kirjojen kirjoittaminen ja aiheesta luennointi on vain yksi harrastus muiden joukossa.

Miten meni, noin niinku omasta mielestä?

Onpas ollut viikko, huh huh. On ollut juttuja, kertomuksia, näkökulmia.

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää niitä ihmisiä, jotka äänestivät minut Joensuun kaupungin Joensuun perussuomalaisten toiseksi varavaltuutetuksi. Kiitos! Olen todella otettu saamastani äänimäärästä ja pidän sitä suuren luottamuksen osoituksena. Sain hoidettavakseni Soten neuvottelukunnan paikan sekä kaupungin rakennelautakunnan varajäsen paikan.

Rehellisyys - huono ominaisuus poliitikolle?

Eräs kansanedustajatason poliitikko oli kommentoinut seuraavasti Jussi Halla-ahon mielipidettä EU-kansanäänestyksestä:

"Joskus olen miettinyt, onko Halla-aho liian älykäs ja rehellinen poliitikoksi."

Haave suoraselkäisen poliitikon kohtaamisesta

I have a dream - minulla on haave. Haaveenani on kohdata täällä poliitikko, joka toimii rehdisti ja suoraselkäisesti. Millainen tuo kuviteltu poliitikko sitten voisi olla?

Hänen ei missään nimessä tarvitse olla samaa mieltä asioista kuin minä, sanottakoon tämä heti alkuun - ja puoluekanta sekä aate saa olla mikä vaan. Kutsutaan tätä poliitikkoa tarinassa Hemmoksi, vaikka hän voi yhtä laila olla nainen tai mies tai jotain siltä väliltä - sukupuolella ei tässä ole merkitystä.

Rakas Yle Uutiset ja sää


Perehy tavoitteisiisi, jokka sinulle on annettu jo yläajatuksena koko olemassaolollesti. Perehy monipuolsesti taustamateriaaliin, ainako puhut asioista. Ole tarkka ja uskollinen tehtävässäsi sekä pienen että ison asian ja ilmiön äärelä. Ole syvästi ja pyhästi tietoinen roolistasti ja agendastasti tämän maan koko elämässä!

Epärehellisyyskö maan perii

Suomalaiset ovat rehellistä kansaa, sanotaan. Suomalaiset tietävät, että rehellisyys on se, mikä maan perii. Jos olen rehellinen, en ole samaa mieltä. Minusta tuntuu, että Suomen kansalainen ja suomalainen yhteiskunta ei kestä rehellisyyttä. Ainakin luullaan, ettei rehellisyyttä kestetä, joten aina on parempi luikauttaa vaikka pieni valkoinen vale, tai tekaista hymy naamalle, kuin olla avoin. Suomalaisella on tapana loukkaantua verisesti, jos joku uskaltaa tulla kertomaan heille väitteitä, varsinkin sellaisia, mitkä pitävät paikkansa ja osuvat arkaan paikkaan.

Mikä merkitys on ihmisen rehellisyyden laadulla?

Ihmisen rehellisyyden laatu vaikuttaa ihmisen mieleen, kaikki rehellisyys (integrity) määritykseen liittyvät sanat viittaavat ihmisen mielen terveyden laatuun, palvella yhtä tarkoitusta eheästi, se tulee ilmi luonnon oikeudenmukaisuudessa. Ihminen riippumatta missä maailman virassa on, tai miten intohimoisesti siinä puuhassa toimii, tulisi kunnioittaa luonnon oikeudenmukaisuutta.

Integrity: Yhtenäisyys, kokonaisuus, jakamattomuus, rehellisyys, lahjomattomuus, tinkimättömyys, ehjyys, korkea moraali, suoraselkäisyys, eheys, koskemattomuus.   

 

Väärät tiedot ja harmaat epäjumalat

Väärä tieto usein lähtee liikkeelle liukkaasti kuin käärme kesän helteellä, melkein yli luonnollisen nopeasti, maaston suojassa. Miten väärän tiedon ilmestymisen näkee selvästi? 

Rationality.

Seuraava on käänetty Wikipedia suvuilta. (English). 

Mikä on minulle tärkeintä?

Mikä on sinulle tärkeintä? Kysyi tänään ke 13.7. 2016 Pekka Mäkinen kirjoituksessaan. Pekka siteerasi Raamatusta Luukkan evankeliiumia ja kertoi kuinka sielunvihollinen vei Jeeesuksen vuorelle kiusattavaksi ja lupasi hänelle taivaat ja maat, jos Jeesus vain kumartaisi häntä.  Jeesus vastasi kiusaajalle sanoen: "Kirjoitettu on: 'Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman'."

 

Ammatti poliitikot kierouttaa henkistä totuutta

Älä varasta on elämän viisautta ja yksi kymmenestä käskystä, käskyn kirjoitus on yli 3450 vuotta vanha, monet ottivat sen silloin jo opiksi uskon kautta. Siitä tuli tärkeä osa moraalisen arvojen selkärankaa. Ilman moraalista selkärankaa yksilö henkilöt, perhe, heimo, kylä, yhteyskunta ja laajemmin kansa rappeutuvat ja leviävät.      

Varastaminen

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä