Jonna Purojärvi Tunteella järjen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueiden uskottavuuss

Populismi uppoaa äänestäjään vain kerran

Perussuomalaiset ovat kriisissä. Kannatus laskee ja puheenjohtajan vaihtuminen kesällä luo epävarmuutta puolueen sisällä. Kannatus nousi huippuunsa sillä, että maan talous rämpi syvällä lamassa. Uskottavuus entisiin puolueisiin oli mennyt. Uusille, paremmille päättäjille oli olemassa tilaus.

Oikeastaan kriisin tulo oli ennustettavissa.

Politiikka tutuksi matalan kynnyksen tapahtumilla

Helsingin Sanomat julkaisi kotimaansivuillaan 5.1. analyysin, jossa kerrottiin Suomen politiikan alemmuuskompleksista. Analyysissa myös ehdotettiin seitsemää ratkaisevaa ohjenuoraa, joilla ihmiset saataisiin taas innostumaan politiikasta.

Kirjoituksessa ei kuitenkaan otettu huomioon erilaisten järjestöjen tai painostusryhmien vaikutusta kansanvallan komentoketjussa. Liittyminen puolueeseen on monelle suuren pohdinnan paikka. Mikä puolue ajaa arvojani sekä etujani?

Uusi vuosi uudet kujeet

Vähän ennen joulua kerroin Facebookissa, että en ole kiinnostunut puoluepoliittisesta toiminnasta. Niille ihmisille, jotka ovat seuranneet poliittista touhuani, tämä ei tule yllätyksenä ja uskon (ainakin haluan uskoa) siihen, että moni on helpottunut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä