Jonna Purojärvi Tunteella järjen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykoosi

Mummoa pataan

Vanhukset ovat tylsä aihe. Miten he nyt liittyisivät vaikka cityituhipin arkeen? Parempi on miettiä persuja, mv-lehteä, rasismia, natseja, ekologisia juttuja, pakolaisten ihmisarvoja (ei vanhusten), kehitysapua, yliopiston määrärahojen leikkaamista, polkupyöräilyä ja niin edelleen. Ja samalla muistisairas cityituhipin mummojoutuu psykoosiin, kärrätään vanhuspsykiatriselle osastolle, pumpataan täyteen lääkkeitä valmiina saamaan pataan.

 

Kellokosken sairaala on säilytettävä

Kellokosken sairaalan terapeuttinen hoitoympäristö on ainutlaatuinen

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri suunnittelee sulkevansa Kellokosken psykiatrisen sairaalan vuonna 2019.

Ristiinnaulitut

 

Joitakin päiviä sitten näin televisiosta pätkän,  jossa selostettiin Turun yliopistossa tehtävää tutkimusta jossa nykyaikaisilla aivokuvannusmenetelmillä tutkittiin mitä aivoissa tapahtuu psykoottisessa tilassa.

Selostus oli hieman sekava välillä puhuttiin “skitsofreniasta” selittämättä mitä yhteyttä ja eroa tällä diagnoosilla on psykoositilaan.

Kauhistuksen ganjahäkki

Uusi yritys kannabiksen dekriminalisointiin käynnistyy kansalaisaloitteen muodossa 13.1.2014. Monta puolta asiasta onkin kuultu ja keskustelu käy kiivaana joka kerta, kun asia nousee esille. Kannabiksen laittomuutta on helppo puolustaa faktoilla mielenterveysongelmien puolelta - jos asian kanssa haluaa olla kovin yksisilmäinen.

 

Psykoosi

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä