Jonna Purojärvi Tunteella järjen puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Avoin Suomi

Tiedustelusta ja vähän muustakin

 

Viime aikoina on kirjoitettu monella rintamalla Viestikoekeskuksen toiminnasta, Helsingin sanomien paljastettua ns. julkisen salaisuuden. Itselleni paikka on tuttu internetin eri keskustelupalstoilla käytyjen keskustelujen kautta. Tosin eräs entinen tuttuni on käynyt varusmiespalveluksensa siellä, joten olen sen toiminasta ja sen toiminnan luonteesta harvinaisen hyvin selvillä.

 

Mielipiteen vapaus ei miellytä kaikkia.

Eipä ehtinyt kauaa mieleipiteeni olla esillä, kun joku oli jo polttanut päreensä siihen että sanoin "Hitlerin olleen hieno mies." Vai olisiko profiilini ilmianto johtonut siitä, että mielipiteeni vammaisten likvidoinnista ei kohdannutkaan sananvapauden pöytäkirjaa, kuin jos olisin perussuomalaiseen ja isänmaalliseen tapaan kritisoinut maahanmuuttopolitiikka ja siinä sivussa antanut ymmärtää, että kuula kalloon on parempi ratkaisu kaikkeen maahanmuutto politiikkaan.

"Suomessa ei ole tilaa terrorismille"

Nyt kun paljon keskustellaan vihapuheista ja turun tragediasta niin mitä tuumaatte vihakirjoituksista jotka eräät näyttävät tekevän päivätyökseen somessa kellon ympäri, loputtomiin. Ihan tosi. Ei olisi tätäkään päivää uskonut näkevänsä. Turun tragedia oli piste i:n päälle ja se todistaa yksittäisen ihmisen heikkouden ja välinpitämyyden ja teko on tuomittavaa mutta onko sen arvoista, että täysin syyttömät ihmiset saavat kärsiä siitä ja lähdetään olemaan toistemme vihollisia.

Suomea ei olisi olemassa ilman suomalaisten tahtoyhteisyyttä

Tutkijat ja toimittajat ovat Suomi 100-juhlien keskellä pyrkineet todistamaan, että mitään Suomen kansakuntaa ei ole olemassa. Muutama miljoona suomalaista on tahtoyhteisyytensä vuoksi toista mieltä. Kuvitteellinen yhteisö ei ole olematon yhteisö, vaikka eri kansojen puristuksista kolmen sodan kautta noussut Suomi tunnustaakin olevansa.

Myytti suomalaisesta kansasta ruokkii rasismia, arveli keväällä artikkelistaan Vuoden tiedekynä-palkinnon saanut historiantutkija Miika Tervonen. 

Turistit ostavat laillista kannabista ja paikalliset riemuitsee

Uhkapelistakin tunnettu Nevadan osavaltio laillisti juurikin kannabiksen. 

Tästä on paikalliset kuin turistitkin iloissaan.

Se on kieltolain kumoamisesta.

Myös lääkinnällinen puoli hyötyy. Siis ihmiset saavat kasvin hyödyt vihdoin käyttöön.

Viranomaiset ja veronmaksajat hyötyvät parhaiten, koska järki on voittanut.

Kannabisbisnes osoittaa markkinoiden voimaan ja kehitystä, sen ympärille kehittyy monia muita bisneksia. Ruokkii itse itseään ja saa sijoittajat liikkeelle.

Tälläisiä ajatuksia tuli näistä uutisista ja haastattelusta:

Kysymyksiä Luciferille

Vain uskovainen voi tehdä liiton Luciferin kanssa, sillä jos ei ole uskovainen ei tunnista koko Lusiferia.

 

Mitä tarkoittaa alkuperäisen verenperinnön vaaliminen?

Mitä vastustamista sionismissa on?

Miksi maailmanpankista tai EU:sta tulisi erota?

Onko kansandemokratia paras vaihtoehto edustukselliselle demokratialle?

Kuka päättää meritokratiassa kuka on heikompi toista?

Suomen henkinen ilmapiiri on mainettaan parempi

 

On muodikasta esittää kansakunnan henkinen tila huonompana kuin se onkaan ja kansa jakaantuneempana kuin koskaan. Käsitys on levinnyt ainakin niiden ulkosuomalaisten keskuuteen, jotka lukevat päivittäin juttuja vihapuheesta ja itsenäisyyspäivänä saavat seurata Ylen suoraa lähetystä 70 natsista ja heidän sadasta seuralaisestaan. Kyllä Pekka Siitoin nyt nostaa voitonmaljoja siellä kirnun jossain piirissä. Tätä hän olisi aina halunnut.

Paatero yritti puhua asiasta, mutta ei häntä kukaan usko.

Missä Trumpin syyte

Suomalaisena Trumpilla olisi nyt syytteet ainakin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, loukkaamisesta, halveksunnasta, syrjinnästä kulttuurin tai uskonnon perusteella ja syrjinnästä sukupuolen perusteella. Suomalaisena listaa voisi varmasti jatkaa. Viime päivinä maailma on maatessaan vaihtanut kylkeä. Toiset ovat toiveikkaita, kun taas toiset pelkäävät, että demokratia on mennyttä.

Presidentti vaihtui Virossa, presidentti Niinistö lienee tyytyväinen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Oheiset kaksi kuvaa, joissa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron uusi presidentti Kersti Kaljulaid ovat yhdessä, kertonevat kaiken. Ohessa olevat kaksi kuvaa, joissa Sauli Niinistö ja Viron väistynyt presidentti Toomas Ilves ovat yhdessä, kertovat kaiken.

Saktokratia

Filosofi Platonin näkemykset perustuivat siihen, miten demokratia ja erityisesti hänen aikansa Ateenan demokratia sellaisena kuin se oli Platonin aikana olisi tullut hylätä. Platonin itse esittämä malli  hallitusmudoksi  oli aristokartia tai monarkia.

Hänen mukaansa vain filosofi voi johtaa maata.

Myös Suomessa tänään pohditaan onko demokratiamme oikea, ainakin Nalle Wahlroos on kirjoittanut siitä kirjankin. Markkinat ja demokratia. Siinä hän pohdiskelee miten saataisiin loppu enemmistön tyrannialle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä